Vastgoed: Innovatoren

Noord-Limburg op de kaart

De regio Noord-Limburg wilde een aantal jaren geleden iets groots doen en zich op landelijke schaal profileren. Dit leidde onder andere tot het begin van de bouw van de elf verdiepingen tellende Innovatoren in 2010 die nu deel uitmaakt van de Brightlands Campus.

De Innovatoren fungeerde als ingang voor de Floriade Venlo in 2012. 

Lees hier het verhaal van de architect Jo Coenen.

Innovatoren

Centrum van kennis en innovatie

De Innovatoren is een moderne business community waarin diverse bedrijven zijn gevestigd. Doordat de gevestigde bedrijven een goede mix uit diverse sectoren vormen, versterken en inspireren ze elkaar. De Innovatoren werkt als een échte verbinder. Het unieke gebouw kent een uitstekende bereikbaarheid en is op een moderne manier ingericht. 

Onderdeel van Brightland Campus Greenport Venlo

Evenals Villa Flora vormt de Innovatoren een belangrijk onderdeel van de Brightland Campus Greenport Venlo. Binnen deze campus werken vernieuwers uit het MKB, start ups, wetenschappers en studenten samen aan innovaties op het gebied van gezonde voeding.  

“Bij de bouw is gebruik gemaakt van duurzame materialen”

Voor de energieopwekking wordt tot op de dag vandaag nog gebruik gemaakt van duurzame energiebronnen: de toren is energieneutraal!

Duurzaamheid een belangrijke pijler

Bij de bouw van de Innovatoren is voortdurend rekening gehouden met duurzaamheid. Vanaf dag één hebben de designer en engineer samengewerkt om duurzaamheid op zo veel mogelijk plekken terug te laten komen.

Bij de bouw is gebruik gemaakt van duurzame materialen en voor de energieopwekking wordt tot op de dag vandaag nog gebruik gemaakt van duurzame energiebronnen: de toren is energieneutraal! 

Contact

Tel. +31 (0)77 396 83 80
E-mail: servicepunt@greenportvenlo.nl
Sint Jansweg 15
5928 RC, Venlo

  Neem contact met ons op voor meer informatie