Werken en studeren

Meer dan een goede opleiding of baan

Greenport Venlo kan haar positie als een van Nederlands topregio’s voor ondernemers alleen behouden als er voldoende nieuwe aanwas is. Voor een deel zorgt de regio daar zelf voor, door uitstekende opleidingsmogelijkheden en ondernemingen die mensen nodig hebben die die mogelijkheden hebben benut. Leren en ondernemen in Noord-Limburg is echter meer dan een goede opleiding of baan, het is 'quality of life'.

Prettig leven

Behalve dat het in Noord-Limburg goed werken en studeren is, is het er ook gewoon goed leven. Het aantrekkelijke woon-, cultuur- en recreatie aanbod maakt de regio uitermate geschikt voor starters en bijvoorbeeld jonge gezinnen.

In tegenstelling tot veel andere economische groeigebieden is deze regio niet grauw en grijs, maar groen. Op die manier werken we met zijn allen samen aan het werven, binden en boeien van kenniswerkers en vakkrachten in de regio en het behouden en versterken van een vitale regio.

Meer nieuwsberichten

Braziliaanse logistieke delegatie bezoekt Greenport Venlo op 7 april 2014

In navolging van het bezoek van een Braziliaanse logistieke missie vorig jaar zal er op 7 april wederom een Braziliaanse delegatie Greenport Venlo bezoeken. Het is mogelijk om in contact te komen met de Braziliaanse delegatieleden tijdens een diner in het Parkhotel in Horst.

3 apr.

Lees meer

Geen extra belasting op leidingwater

Via het bestuurlijk overleg van Greenport Holland Overheden waar de heren Twan Beurskens, Provincie Limburg en Kees van Rooij, burgemeester Horst aan de Maas namens de Stichting Greenport Venlo deel van uitmaken heeft een succesvolle lobby plaatsgevonden om het voornemen om vanaf 1 juli 2014 belasting te gaan heffen op het gebruik van leidingwater niet te laten ingaan.

16 jun.

Lees meer

Leerlingen Technasium ontwikkelen game tegen voedselverspilling

Veertig leerlingen van de opleiding Technasium (Havo-/Vwo-niveau) aan College den Hulster in Venlo waren op 14 januari 2014 te gast in de Innovatoren voor de afsluitend presentatie van een creatieve opdracht rond voedselverspilling.

10 feb.

Lees meer

Succesvolle energiezuinige en innovatieve bijeenkomst Smart Spaces en 2ConnectBusiness

Succesvolle energiezuinige en innovatieve bijeenkomst Smart Spaces en 2ConnectBusiness

25 juni jl. heeft er een grensoverschrijdende bijeenkomst bij Fraunhofer in...

Lees meer

17 jul.

« Bekijk alle actuele berichten