Werken en studeren

Meer dan een goede opleiding of baan

Greenport Venlo kan haar positie als een van Nederlands topregio’s voor ondernemers alleen behouden als er voldoende nieuwe aanwas is. Voor een deel zorgt de regio daar zelf voor, door uitstekende opleidingsmogelijkheden en ondernemingen die mensen nodig hebben die die mogelijkheden hebben benut. Leren en ondernemen in Noord-Limburg is echter meer dan een goede opleiding of baan, het is 'quality of life'.

Prettig leven

Behalve dat het in Noord-Limburg goed werken en studeren is, is het er ook gewoon goed leven. Het aantrekkelijke woon-, cultuur- en recreatie aanbod maakt de regio uitermate geschikt voor starters en bijvoorbeeld jonge gezinnen.

In tegenstelling tot veel andere economische groeigebieden is deze regio niet grauw en grijs, maar groen. Op die manier werken we met zijn allen samen aan het werven, binden en boeien van kenniswerkers en vakkrachten in de regio en het behouden en versterken van een vitale regio.

Meer nieuwsberichten

Weer elf gehonoreerde innovatieprojecten LimburgMakers

Eind december 2013 heeft in het LimburgMakers-programma de tweede beoordelingsronde plaatsgevonden voor innovatieprojecten. Er werden tien projecten goedgekeurd. De nieuwe tien toekenningen komen in totaal op een subsidiebedrag van ruim 822.000 euro en inclusief de bijdragen van de deelnemende wordt er voor meer dan 3,5 miljoen euro aan innovaties in gang gezet.

15 jan.

Lees meer

Fuijan delegatie bezocht Greenport Venlo op 12 maart 2014

Een agrarische delegatie uit Fuijan provincie (China) heeft een bezoek gebracht aan Greenport Venlo om zo te leren van het hoge niveau en actuele ontwikkelingen van de Nederlandse tuinbouw.

3 apr.

Lees meer

Fuijan delegatie bezocht Greenport Venlo op 12 maart 2014

Leerlingen Technasium ontwikkelen game tegen voedselverspilling

Dertig leerlingen van de opleiding Technasium (havo-/vwo-niveau) aan College Den Hulster in Venlo waren op 6 november 2013 te gast in de Innovatoren voor de start van een creatieve opdracht rond voedselverspilling. Op uitnodiging van de stichting Greenport Venlo gaan de leerlingen een bijdrage leveren aan het Europese project FoRWaRD door ideeën voor een game rond inperking van...

21 nov.

Lees meer

Handelsmissie Azerbeidzjan 22-26 april 2014

Handelsmissie Azerbeidzjan 22-26 april 2014

U kunt zich nu inschrijven voor de handelsmissie voor Azerbeidzjan van 22 t/m 26 april 2014!

Lees meer

3 apr.

« Bekijk alle actuele berichten