Werken en studeren

Meer dan een goede opleiding of baan

Greenport Venlo kan haar positie als een van Nederlands topregio’s voor ondernemers alleen behouden als er voldoende nieuwe aanwas is. Voor een deel zorgt de regio daar zelf voor, door uitstekende opleidingsmogelijkheden en ondernemingen die mensen nodig hebben die die mogelijkheden hebben benut. Leren en ondernemen in Noord-Limburg is echter meer dan een goede opleiding of baan, het is 'quality of life'.

Prettig leven

Behalve dat het in Noord-Limburg goed werken en studeren is, is het er ook gewoon goed leven. Het aantrekkelijke woon-, cultuur- en recreatie aanbod maakt de regio uitermate geschikt voor starters en bijvoorbeeld jonge gezinnen.

In tegenstelling tot veel andere economische groeigebieden is deze regio niet grauw en grijs, maar groen. Op die manier werken we met zijn allen samen aan het werven, binden en boeien van kenniswerkers en vakkrachten in de regio en het behouden en versterken van een vitale regio.

Meer nieuwsberichten

Venlo-Venray logistieke hotspot #1

Regio Venlo-Venray prolongeert dit jaar logistieke hotspot nummer 1 positie van Nederland. Een panel van 25 experts gaf Venlo-Venray de meeste punten op vier van de in totaal zes criteria, op basis waarvan de hotspot ranking tot stand komt. Grote verrassing is Tilburg-Waalwijk dat voor het eerste sinds de start van deze verkiezing in 2005 op de tweede plaats is geëindigdVoor de zevende...

16 jun.

Lees meer

Meer jongeren kiezen voor technische opleidingen

20 mei 2014De negen vmbo-scholen die deelnemen aan de Techniekketen Noord- en Midden-Limburg laten bemoedigende cijfers zien. Sinds april 2013 is het aantal leerlingen dat kiest voor een techniekopleiding op deze scholen met 15,6% gestegen, van 724 naar 844 leerlingen.  

28 mei

Lees meer

Braziliaanse logistieke delegatie bezoekt Greenport Venlo op 7 april 2014

In navolging van het bezoek van een Braziliaanse logistieke missie vorig jaar zal er op 7 april wederom een Braziliaanse delegatie Greenport Venlo bezoeken. Het is mogelijk om in contact te komen met de Braziliaanse delegatieleden tijdens een diner in het Parkhotel in Horst.

3 apr.

Lees meer

Duits-Nederlandse Handelsdag 19 november a.s.

Duits-Nederlandse Handelsdag 19 november a.s.

Op 19 november a.s. vindt de Duits-Nederlandse handelsdag in het Borussia-Park in...

Lees meer

13 nov.

« Bekijk alle actuele berichten