Duurzaamheid

Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Er wordt geprobeerd om bij de herinrichting zo veel mogelijk rekening te houden met natuur en landschap en een gesloten grond- en waterbalans.

Aantrekkelijke vestigingslocatie

Daarnaast is er veel aandacht voor duurzame energieopwekking. Zo zijn in tuinbouwgebied Californië een tweetal geothermiebronnen actief, en worden bedrijven gestimuleerd om de daken vol te leggen met zonnepanelen. Verder zijn er plannen voor de aanleg van een windturbinepark.

Door duurzaam te handelen creëert Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo een sterke concurrentiepositie voor het gebied. Dit maakt het gebied een aantrekkelijke vestigingslocatie. Op dit moment wordt ongeveer veertig procent van de energievraag lokaal op een duurzame manier geproduceerd en geleverd. Op termijn zou dit 100% of meer kunnen worden. 

Duurzaamheid


Etriplus

Etriplus

In 2013 heeft Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo een eigen energie ontwikkelbedrijf opgericht: Etriplus. Etriplus houdt zich bezig met de ontwikkeling van duurzame energie-oplossingen in het gebied. Etriplus beschikt over de ervaring en kennis die nodig is om duurzame energieprojecten op te zetten.

Een duurzame energie-oplossing is aardwarmte. Bent u gevestigd in Trade Port Noord of West, of overweegt u zich hier te vestigen? Wilt u weten of aardwarmte voor uw onderneming interessant is? Lees dan hier meer.

Meer informatie over Etriplus vindt u op: www.etriplus.nl

  Neem contact met ons op voor meer informatie