Bram Meulen

Bram Meulen (26) uit Velden werkt sinds augustus 2019 bij vidaXL, dat haar hoofdkantoor in Greenport Venlo heeft. Als CRO specialist optimaliseert hij de website van het bedrijf. Dichtbij huis een baan met ruimte voor ontwikkeling. “Het is de perfecte situatie.”

"Zoveel kansen voor jongeren in de regio."

“Kijk om je heen”, zegt Bram op de vraag wat zijn advies is voor jongeren uit de regio die op zoek zijn naar een baan. “Op een paar kilometer van je woonplaats vind je zoveel mogelijkheden. Kijk eens naar die mooie bedrijven die zich de laatste jaren in Greenport Venlo vestigden. Het is een fabel dat je naar de Randstad moet voor een leuke baan.” 

Familie en vrienden
Het is duidelijk. Bram heeft het naar zijn zin bij vidaXL. “Het is dé perfecte situatie. Ik woon op een kwartiertje van mijn werk en dichtbij familie en vrienden. En dan werk ik ook nog bij een bedrijf met veel groeimogelijkheden. Ik zie alleen maar voordelen.”

Webshop optimalisatie
Bram werkt als conversie ratio optimalisatie specialist (CRO specialist) bij vidaXL, sinds augustus 2019. Maar wat is dat eigenlijk, een CRO specialist? Bram: “Mijn doel is dat meer mensen iets bestellen in onze webshop.” Testen is daar een belangrijk onderdeel van, vertelt Bram. “We testen bijvoorbeeld de kleuren van buttons op onze webshop. De ene versie paars, de andere versie groen. Daarna bekijken we de resultaten en weten we welke versie het beste presteert.”

Klantonderzoek is de basis van zaken die getest worden. “We vragen klanten bijvoorbeeld naar hun ervaring als ze onze webshop bezoeken. Zo komen we te weten of de bezoekers van onze website iets missen of graag dingen anders zien. Het is super gaaf als ik uiteindelijk dingen op de website zie, waar ik zelf aan heb bijgedragen!” 

Fontys Hogeschool Venlo
Bram voelt zich bij vidaXL als een vis in het water. Zijn studie International Marketing aan de Fontys Hogeschool in Venlo legde daar een stevig fundament voor. “Ik zag deze vacature en wist meteen: dit is het. Daarnaast kende ik ook al een aantal mensen die hier werken. Dat maakte de stap makkelijker.

Rust in het groen
Samen met collega’s loopt Bram tijdens de lunch vaak een rondje. “Dat is heerlijk hier. Er is veel groen en zo nu en dan struinen er zelfs schapen rond. Dat geeft rust. Het geeft ook het gevoel dat we hier met z’n allen goed bezig zijn. Greenport Venlo maakt zich hard om natuur te behouden. Het is niet alleen grote bedrijven ‘pompen’. Dat is fijn.”

Perfecte plaatje
Het plaatje voor Bram is perfect. Zowel het sociale leven als het werk in ‘zijn’ regio. “Dat is niet vanzelfsprekend. Het is uniek dat dit in onze regio mogelijk is. Dat merk ik ook aan mijn vrienden, waarvan een aantal ook werken in Greenport Venlo. Ik heb het idee dat ze steeds beter weten wat hier gebeurt. En dat ze beseffen wat voor kansen hier voor hen liggen. De bedrijvigheid hier is echt een toegevoegde waarde voor het gebied. Niet alleen voor mij, maar voor alle jonge volwassenen in deze regio.”

Ook werken bij vidaXL? Kijk dan hier.