Geert Groenewegen

Sevenummer Geert Groenewegen is een man met ambities. Dat hij zijn dromen kan najagen op zo’n vijf kilometer afstand van ‘zijn’ Sevenum, had hij een aantal jaren geleden niet voor mogelijk gehouden. “Mijn zorg was dat ik voor een baan die aansluit bij mijn interesses, studie en ambitie naar de Randstad moest gaan, maar bij vidaXL zit ik helemaal op mijn plaats.”

"Mijn ideale baan gevonden"

Geert, die een master International Management aan de Universiteit van Tilburg heeft afgerond, werkt inmiddels anderhalf jaar bij vidaXL, dat het hoofdkantoor gevestigd heeft in Greenport Venlo.

Zijn officiële functie luidt ‘Lead Product Owner Webshops’. “Ik ben verantwoordelijk voor de functionele en technische integratie van onze webshops. Mijn taak is om de webshops zo optimaal mogelijk in te richten”, vertelt Geert die zijn enthousiasme over zijn werk niet onder stoelen of banken steekt. “vidaXL is een relatief jong bedrijf met veel ontwikkelingsmogelijkheden. Daarnaast kenmerkt de organisatie zich door een platte structuur, de bereidheid om risico’s te nemen en haar internationale ambities. Dat past bij mij. Ik zie mezelf nog heel lang hier werken.”

Internationale ambities
Met name het werken in een groot, internationaal georiënteerd bedrijf was een belangrijk punt op het wensenlijstje. Zijn periodes in Hongkong en Spanje hebben dat alleen maar bevestigd. “Ik was bang dat ik daarvoor naar de Randstad moest gaan. Of toch in het buitenland zou belanden.” Maar nadat hij zijn vriendin (Tara) ontmoette, die een winkel runt in Panningen, besloot Geert zich op een baan te oriënteren in de regio . “Ik werd getriggerd nadat ik langs het gebouw van vidaXL reed. Ik dacht dat het hoofdkantoor in de Randstad gevestigd zou zijn, maar dit bleek het hoofdkantoor te zijn. Daarop heb ik een sollicitatie gestuurd. Na een aantal gesprekken, waarbij ze écht gekeken hebben naar welke functie het beste bij mij past, ben ik in augustus 2019 begonnen”, vertelt Geert.

Greenport Venlo
De ontwikkelingen in Greenport Venlo volgt Geert met meer dan gemiddelde interesse. “Het is een super interessant gebied, dichtbij Duitsland en België. Daarom vestigen grote internationale bedrijven zich hier en wordt het voor mensen uit de regio steeds interessanter om hier te wonen én te werken”, zegt Geert die ook de natuur in Greenport Venlo erg waardeert. “Als ik een wandeling maak in de pauze zie ik de schaapjes in de wei grazen en loop je langs mooi aangelegde waterpartijen. Het is dus niet zomaar een bedrijventerrein, het is veel meer dan dat.”

Regio Venlo op de kaart
Geert stelt dat de bedrijvigheid in Greenport Venlo de regio op de kaart zet. “Ik vertel vaak aan vrienden dat ik mijn ideale baan hier heb gevonden. De bedrijven in Greenport Venlo creëren werkgelegenheid in de regio, voor mbo-, hbo- en universitaire functies. Voor mij komt nu alles samen. Het heeft zo moeten zijn. Ik ben in ieder geval heel blij met hoe het gelopen is.”

Ook werken bij vidaXL? Kijk dan hier.