Guus Peeters

Guus werkt als facilitair manager bij Nunner Logistics een toonaangevende logistiek dienstverlener met een vestiging op Trade Port Noord in Greenport Venlo. Met locaties in o.a. Helmond, ’s-Heerenberg, Drunen, Moerdijk en Venlo zetten zij zich dagelijks in voor de beste logistieke oplossing voor hun klanten. Maar geen enkele van die locaties is zo mooi gelegen als die in Venlo, als je het Guus vraagt. Guus geniet van het groen rondom het bedrijf en uit dat dikwijls op zijn eigen social media kanalen. Tijd om hem eens op te zoeken.

Belt de beveiliging: "Guus, er loopt een schaap hier op het terrein!”

Als facility manager houdt Guus zich dagelijks bezig met de ins én outs van het bedrijf. Hoe dat hem bevalt op Greenport? “Ja, het is natuurlijk een superlocatie!” Klinkt het enthousiast. “En ik heb genoeg vergelijkingsmateriaal. Ik zit ook regelmatig op onze locaties in ’s-Heerenberg. Het uitzicht vanuit het kantoor is daar supermooi, maar als ik naar buiten loop kan ik hooguit een rondje om het pand of langs de doorgaande weg heen en terug lopen. Als je hier in Venlo het terrein opstapt, loop je zo door een stuk natuur. Je ziet bloemen in alle kleuren van de regenboog op de grondwallen staan.”

Wandelingen tijdens de pauze
Met zijn collega’s maakt hij dan ook graag gebruik van de groene omgeving op Greenport. “Als het even gaat, stappen we naar buiten en maken we een rondje. Bijvoorbeeld een stuk langs de grondwallen.” Ze hebben inmiddels verschillende rondjes in hun repertoire en wisselen graag af. “Een van die rondjes,” begint Guus, “maar dat moet je niet tegen mijn baas zeggen, dat duurt iets langer dan we eigenlijk pauze hebben… Ach, gelukkig is Nunner niet het bedrijf dat daar moeilijk over doet. We zijn een flexibel team en hebben ons werk natuurlijk gewoon af. Daarbij vind ik het belangrijk om af en toe een frisse neus te halen. Je batterij laadt er weer van op en je komt fris terug op je werk. Uiteindelijk maak je dan misschien nog wel meer nuttige uren dan wanneer je doorwerkt. Want op een gegeven moment kak je dan in.”

Duurzame bedrijfsvoering
De waardering voor de groene omgeving past ook bij het bedrijf Nunner, dat zich steeds meer inzet voor een duurzame bedrijfsvoering. “Daar zijn we heel veel mee bezig en ik denk dat dat ook moet tegenwoordig,” legt Guus uit. “Als je in je processen en dienstverlening innovatief bent, moet je duurzaamheid meenemen. We leggen onze daken op termijn vol met zonnepanelen en monitoren dat onze vervoerders met de milieuvriendelijkste vrachtwagens rijden. Daarbij zijn we begunstiger van een project in Zuid-Amerika dat als doel heeft om 1.7 biljoen bomen te planten.”

Iets dichter bij huis wordt het ook steeds makkelijker om het bedrijf Nunner op een groene manier te bereiken. “Nu we goed zijn aangesloten op het fietsnet, zie ik steeds meer collega’s op de fiets naar het werk komen. Dat zijn mooie ontwikkelingen.”

 

 

 

Enthousiaste ambassadeur
Guus promoot zijn enthousiasme voor Greenport graag aan zijn familie en vrienden. “Laatst tijdens een rondje wandelen stonden de grondwallen, waarop ook schapen grazen, in volle bloei. Dan ben ik wel iemand die even een fotootje maakt en die naar mijn pap en mam doorstuurt. Zij fietsen graag en wisten niet dat het zo mooi was hier. Dan zeg ik: “Kom gewoon eens een keer, maak nog maar eens een rondje op dit terrein. Pensionado’s kunnen zich hier de hele middag amuseren.”

Ook op social media schroomt Guus er niet voor van zich te laten horen. “Ik plaats en reageer veel op social media, omdat ik het belangrijk vind mijn bewondering voor deze omgeving uit te dragen. Ik denk dat dat ook een positieve uitstraling heeft op ons bedrijf.”

Een lammetje op het terrein
En dan is er nog een ander aspect van Greenport dat het werk van Guus verrassend maakt. “Ik vind het wel wat hebben dat de beveiliging mij belt en zegt: “Guus, er loopt een schaap hier op het terrein!” Ja, dat is mooi. Dat gebeurt wel eens in de lente, dan zijn er lammetjes die tussen de spijlen van het hek door kunnen,” legt hij uit. “Tijdens een rondje in de pauze vond ik op de tijdelijke afzetting toevallig het telefoonnummer van de schaapsherder. Dan bellen we de schaapsherder en die komt dan even langs. Hoeven wij het lammetje niet zelf over de omheining te knikkeren… Nee hoor,” lacht Guus, “dat doen we niet echt! Maar even serieus: dit zijn wel dingen die mijn werk extra leuk maken.”