Kay Thijssen

Kay Thijssen uit Sevenum is fanatiek wielrenner en hardloper. En dat doet hij steeds vaker in Greenport Venlo. “Ik zou tegen iedereen willen zeggen: Ga eens een rondje rennen, fietsen of wandelen in Greenport Venlo en laat je verrassen.”

"Heerlijk sporten in een veelzijdig gebied"

Kay studeert bestuurskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Dit jaar hoopt hij zijn diploma in ontvangst te nemen. De universiteit is dicht, waardoor hij online college volgt en thuis studeert. Een rondje rennen of een stuk fietsen is dan een welkome afwisseling. “Dat doe ik nu regelmatig in Greenport Venlo. De Greenport Bikeway vind ik ideaal. Het is rechttoe rechtaan, er komt weinig verkeer en de verlichting is goed in orde. Voor mij is het ideaal om een interval training te doen.”

De Sevenummer, die lid is van de Peelrunners en regelmatig wedstrijden loopt, komt graag in het gebied. “Ik vind het heerlijk om daar te sporten. Je wordt omringd door prachtige natuur en je komt regelmatig andere wandelaars en sporters tegen. Zo’n zwaaimomentje is altijd leuk”, vertelt Kay die nog een tip heeft voor sporters in het gebied. "Op de wielrenfiets neem ik ook altijd de fietsbruggen mee, voor Noord-Limburgse begrippen al een aardig heuveltje.” Hoe kwam Kay in aanraking met het gebied?

“Om eerlijk te zijn kwam ik er voorheen niet zo veel, maar tijdens een fietstocht in de omgeving en omdat Greenport Venlo in mijn portefeuille valt als raadslid, belandde ik in het gebied en zag ik hoe mooi het hier is. Sindsdien ben ik er regelmatig te vinden. Ik zou dan ook iedereen kunnen aanraden om in het gebied te komen sporten of gebruik te maken van een van de aangelegde wandelpaden”, zegt Kay die stelt dat Greenport Venlo veel meer is dan alleen logistieke bedrijven. “Naast de bedrijven die zich hier vestigen, vindt veel natuurcompensatie plaats. Voor mij is het een dynamisch en veelzijdig gebied waar ik heerlijk kan sporten.”