Michelle Keijsers

Michelle Keijsers is 25 jaar en woont al sinds haar vierde in Horst. Op dit moment is ze op zoek naar een eigen huis én brengt ze haar dagen door bij DSV. Drie jaar geleden begon ze hier als stagiaire en ondertussen kan ze zich geen plek bedenken waar ze liever zou werken.

"Mogelijkheden om te groeien"

Michelle Keijsers is 25 jaar en woont al sinds haar vierde in Horst. Op dit moment is ze op zoek naar een eigen huis én brengt ze haar dagen door bij DSV. Drie jaar geleden begon ze hier als stagiaire en ondertussen kan ze zich geen plek bedenken waar ze liever zou werken. Michelle vertelt: “Na vier jaar rondde ik mijn opleiding Management Transport & Logistiek aan Gilde Opleidingen in Venlo cum laude af. Dit is een brede opleiding waarin je al vroeg te maken krijgt met het werkveld. In mijn laatste jaar kwam ik via de opleiding terecht bij DSV. Hier heb ik toen bijna 6 maanden stage gelopen. De bedoeling was dat ik zou meedraaien op verschillende afdelingen, maar doordat een collega ziek werd, draaide ik na drie weken stage al volledig mee op mijn huidige afdeling.”

“Met mijn collega’s ben ik verantwoordelijk voor de afdeling Duitsland. We zijn in totaal met een groep van elf en iedereen heeft zijn eigen taak. Zelf ben ik verantwoordelijk voor de export van deelpartijen en volle vrachtwagens,” zegt Michelle. Wat ze het leukste aan haar werk vindt? “Ik heb tijdens mijn opleiding bij veel logistieke dienstverleners binnen kunnen kijken, maar DSV stak daar wel bovenuit. Hier is alles heel open en je wordt bij veel betrokken. Het is een grote organisatie maar het voelt klein. Er zijn genoeg mogelijkheden om door te groeien én er is altijd de mogelijkheid om bij te leren via cursussen die DSV zelf organiseert. Dat alles in combinatie met dat het dichtbij huis is, maakt het voor mij de ideale werkplek”. 

Een ander plan
Met een afgeronde opleiding in de logistiek zit je in die logistieke hotspot Venlo altijd goed. Maar werken in de logistiek was niet altijd Michelles plan: “Ik had het plan om te starten met een opleiding tot Vertaler in Maastricht nadat ik mijn Havo diploma zou halen. Alleen toen zakte ik voor mijn examen en moest ik op het laatste moment een switch maken. Het was mijn oom die zich afvroeg waarom ik niet iets in de logistiek ging doen. Dat zit namelijk in de familie. Mijn beide opa’s waren vrachtwagenchauffeur en mijn vader doet dat werk nu ook. Daarnaast hebben mijn oom en tante een eigen expeditiebedrijf. Om dus voor de logistiek te kiezen voelde eigenlijk helemaal niet raar, ik had er alleen zelf nog nooit over nagedacht.”

“Achteraf ben ik blij dat het zo is gelopen,” aldus Michelle. “Als ik in Maastricht was gaan studeren had ik óf heel veel moeten reizen óf op kamers gemoeten. Veel reizen vind ik niet leuk en ik vind mezelf ook geen type om op kamers te gaan dus ik weet niet of dat wel helemaal goed was gegaan. Ik zou ook gewoon niet willen verhuizen naar een andere regio. Horst is mijn thuis. Daarnaast doe ik nu het werk wat ik écht leuk vind en heb ik mijn plek in dit bedrijf helemaal gevonden. Ik had verwacht dat ik iets meer zou moeten zoeken naar mijn plek, maar die had ik tijdens mijn stage al heel snel gevonden. Niet iedereen kan dat zeggen. Daar heeft DSV me goed bij geholpen door goede begeleiding.”

En of Michelle nog iets kwijt wil aan alle studenten in Venlo en omstreken, ja zeker: “DSV is echt een hele leuke plek om je stage te volgen. Vooral omdat je ook de kansen krijgt om verder te groeien. Als je gewoon goed je best doet en ze zien potentie dan kun je hier blijven werken. Ze zullen altijd hun best doen om een plek te vinden die bij je past. Het is een fijn bedrijf, groot, maar toch klein.”