Mike Koper

“Het is een ideale plek om werk en studie te combineren.”

“Geluk met al die mooie bedrijven die hier liggen"

Mike Koper uit Heibloem volgt aan de Fontys Hogeschool in Venlo de opleiding Logistics Engineering. Hij loopt stage bij het Venlose bedrijf LSE, gelegen in Greenport Venlo, dat alle logistieke wensen voor webshops organiseert. “Het is een ideale plek om werk en studie te combineren.”

Voordat Mike begon met de opleiding Logistics Engineering, studeerde hij aan de HAS in Venlo. In die tijd begon hij met werken in het distributiecentrum van Lidl, als bijbaan. “Het was interessant om de processen te zien. Ik vroeg me toen al af: hoe kun je de logistieke keten beter, sneller of ergonomischer maken? Fascinerende vragen. Ik besloot te switchen van opleiding. Een keuze waar ik nog 100 procent achter sta.”

Ideale plek
Mike zit in het derde studiejaar van de opleiding aan de Fontys Hogeschool in Venlo. Twee dagen gaat hij naar school, drie dagen is hij bij LSE. “Ik word hier goed begeleid, met name door Niek, de Solutions Design Manager. Ik krijg handvaten om me te ontwikkelen. En de lijntjes zijn kort. Niek zit tegenover mij en kan ik alles vragen. Maar ook de rest van het bedrijf staat open voor vragen. Dat is fijn. Daarnaast leer ik elke dag nieuwe dingen. Het is een ideale plek om werk en studie te combineren.” 

Webshops
LSE verzorgt de logistiek voor webshops. Dat betekent dat het Venlose bedrijf, waar zo’n veertig mensen werken, verantwoordelijk is voor de producten die bij de webshops besteld worden. Die producten liggen in het magazijn in Venlo. “We verzamelen, verpakken, labelen en plannen het transport. 

 

 

Samen met mijn collega’s begeleid ik dit proces. Dagelijks zoeken we naar mogelijkheden om dit proces te verbeteren. Van begin tot eind: vanaf het moment dat de order geplaatst wordt tot en met de aflevering bij de klant. ”

Onderzoek
Daarnaast doet Mike onderzoek naar het zo efficiënt mogelijk vervoeren van de producten. “Daarbij onderzoek ik de mogelijkheden van een tool dat de juiste zending koppelt aan de juiste vervoerder. Ik kijk ook naar de gevolgen voor het interne proces. Ingewikkeld, maar het kan veel opleveren.”

Stage en studie
Voor Heibloemnaar Mike is het ideaal dat zijn stage en studie beide in Venlo zijn. Dat is niet vanzelfsprekend. “Als student heb ik geluk met al die mooie bedrijven die hier liggen. Dat geeft mij op een relatief korte afstand, ik hoef slechts 25 minuten te rijden, een heleboel mogelijkheden.”

Schroom niet en bel!’
Mike voelt zich op zijn plek bij LSE. Heeft hij nog advies voor studenten uit de regio die op zoek zijn naar een leuke stageplek? Zeker. “Bedrijven in deze regio, zoals LSE, zoeken jonge, enthousiaste mensen. Dus: schroom niet en waag een belletje! Dat geldt ook als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Welk opleidingsniveau je ook hebt, je hoeft echt niet anderhalf uur in de auto te zitten voor je droombaan.”

Ook werken bij LSE? Kijk hier voor de mogelijkheden.