Pieter van Dreumel

Pieter van Dreumel woont, samen met zijn vrouw, al 28 jaar in de Heierhoeve. Hij heeft het enorm naar zijn zin en hoopt nog vele jaren zijn hobby uit te voeren in Greenport Venlo. Pieter gaat verhuizen omdat zijn huidige huis plaats maakt voor een nieuw bedrijfspand. Toch denkt hij er niet aan om te verhuizen uit de Heierhoeve.

"Hier is alles wat we nodig hebben"

Pieter woont in de Heierhoeve omdat hij 28 jaar geleden begon als orthopedisch chirurg in het ziekenhuis van Venlo en Venray. “Ik ben toen gaan zoeken naar een huis dat centraal tussen deze plaatsen ligt. Dat hebben mijn vrouw en ik gevonden!” Naast een centrale ligging moest er ook plaats zijn voor een paard. “Mijn dochter, vrouw en ik rijden paard en ik vind het fijn om de paarden zelf aan huis te hebben,” aldus Pieter

Mennen
“Hoe ik ben begonnen met mennen weet ik niet meer precies. Ik weet wel dat mijn vrouw en ik begonnen met paardrijden toen we nog in de buurt van Rotterdam woonden. Mijn vrouw ging paardrijden en ik moest een keer komen kijken. Dat zag er zo onbeholpen uit, dat ik niets anders kon dan lachen,” lacht Pieter. Zijn vrouw vond dat Pieter het zelf ook maar eens moest proberen. “Zo ben ik begonnen met paardrijden.” 

“Nu rijd ik geen paard meer, maar doe ik aan mennen. Hierbij rijd ik met twee zelf gefokte paarden voor mijn koets. Hier ben ik super trots op. In dit gebied kan ik ook alle kanten op en zijn er zelfs speciale men-routes. Zo is er bijvoorbeeld een korte route hier in de buurt en een langere richting de Maasbreese bossen,” vertelt Pieter vol passie. Pieter hoopt dat hij zijn hobby nog minimaal 10 jaar kan blijven uitoefenen binnen Greenport Venlo.

“Ook mijn kleindochter vindt het heerlijk hier. Ze komt regelmatig om op haar eigen pony te rijden in het gebied,” zegt Pieter vol trots.

Verhuizen, naar een ander huis in dezelfde straat
“Je moet oude bomen niet verkassen,” vertelt Pieter met een glimlach op zijn gezicht. “Ook al moeten we plaatsmaken voor een nieuw bedrijfspand, we blijven heel graag wonen in de Heierhoeve. Daarom hebben we een huis gekocht in dezelfde straat. We hebben hier al onze sociale contacten in de buurt wonen. Op onze leeftijd is het moeilijk om dit soort contacten weer op te bouwen als je ergens heen verhuist waar je niemand kent.”
Bij het nieuwe huis is er ook plaats voor de paarden, vertelt Pieter. “Dat was een van de eisen. Nu staat er nog geen paardenstal, maar die wordt gebouwd voordat wij officieel in het nieuwe huis gaan wonen. Zo kan ik toch mijn hobby blijven uitoefenen.”

Windmolens
Naast het nieuwe huis van Pieter en zijn vrouw worden windmolens gebouwd. Pieter zegt hier het volgende over: “We zijn in Duitsland gaan luisteren naar de windmolens die hier ook komen te staan. Maar mijn vrouw en ik hoorden ze allebei niet. Dit komt misschien door mijn gehoorapparaten,” lacht Pieter. “Omdat de windmolens parallel aan het nieuwe huis staan en omdat de tuin op het zuiden ligt, krijgen we waarschijnlijk geen last van slagschaduw. Dus het maakt ons niet uit dat we tussen de windmolens gaan wonen.”