Ralph Wijnands

In juli 2022 verhuisde ARCO naar het nieuwgebouwde pand aan de Horsterweg op het Agri Business Park. Tijd om bij te praten met directeur en mede-eigenaar Ralph Wijnands. Hij vertelt ons waarom ARCO koos voor nieuwbouw op Greenport.

"Op deze locatie bieden we personeel én klanten zekerheid"

Wereldwijd actief, vooroplopend én innovatief. Woorden die ARCO perfect omschrijven. En het mooiste van alles: sinds kort zijn ze onderdeel van Agri Business Park. ARCO biedt totaaloplossingen aan klanten die hun productie- en logistieke processen willen automatiseren en/of robotiseren. Dit doet ARCO vooral voor organisaties in de agri, food en logistieke sector. 

In juli 2022 verhuisde ARCO naar het nieuwgebouwde pand aan de Horsterweg. Tijd om bij te praten met directeur en mede-eigenaar Ralph Wijnands. Hij vertelt ons waarom ARCO koos voor nieuwbouw op Greenport. “We groeien eigenlijk al sinds de oprichting van ons bedrijf in rap tempo. Wanneer kleine projecten snel grote projecten worden, kom je voor uitdagingen te staan qua ruimte. We zeiden toen: we geven onszelf vijf jaar om door te ontwikkelen en te kijken waar we precies behoefte aan hebben.” Die gedachte resulteerde vijf jaar later in het eerste gesprek tussen ARCO, de gemeente en het Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo. “Een logische stap”, volgens Ralph. “Het was voor ons belangrijk om in de regio te blijven. We zijn een internationaal bedrijf, maar de meeste collega’s komen uit de buurt.”

Een werkomgeving die uitdaagt tot groei
Al snel kwam de huidige kavel op Agri Business Park in beeld. “Door te kiezen voor nieuwbouw in Greenport kunnen we groeien als bedrijf en zelfs nog uitbreiden in de toekomst. Daarnaast gaan we voor een optimale werkomgeving voor iedereen. Dat zorgt er toch voor dat mensen aan boord blijven,” aldus Ralph. 

Focus op opleiden
Goede werknemers behouden is belangrijk, vooral in de huidige arbeidsmarkt met veel personeelstekorten. “Natuurlijk hebben wij daar ook mee te maken. Maar ik denk dat we het slim aanpakken door altijd te focussen op opleidingsmogelijkheden. Door stages aan te bieden op elk niveau, creëer je een natuurlijke instroom. Daarnaast denk ik dat we voor de techneut een interessant bedrijf zijn. We zijn goed in wat we doen, hebben een innovatief karakter en een grote diversiteit aan technieken.

Niet meer naar Amerika voor innovatie
ARCO werkt veelvuldig samen met andere bedrijven op Greenport. “Deze regio heeft ons als bedrijf veel te bieden. Alleen al hier in Greenport is agri, food en logistiek booming. Ik vind het mooi als we innovatieve oplossingen hier kunnen ontwikkelen en in de regio implementeren. Is de klant tevreden? Dan kunnen we die oplossingen wereldwijd uitrollen.” Ralph ziet die samenwerkingen de komende tijd graag toenemen. “Sommige organisaties in de regio weten het nog niet, maar: je hoeft niet meer naar Amerika voor de meest innovatieve oplossing, die vind je gewoon om de hoek.”

De verhuizing naar de Horsterweg is bijna een halfjaar geleden en markeert een nieuw tijdperk voor ARCO. Hoe Ralph terugkijkt op de afgelopen tijd? “Ik ben het meest trots op ons team. We doen het toch maar mooi met z’n allen. Ook ben ik trots op waar we met ons bedrijf staan. Met dit pand, op deze locatie in Greenport Venlo, bieden we zekerheid voor ons personeel én onze klanten.”

 

Arco_191022_0072.jpg