Sarah Bahari

In mei 2021 verhuisde het Venlose Caroz van de Noorderpoort naar het Greenport Business Park aan de Greenportlane. Het is tijd om eens kennis te maken met het bedrijf in dit mooie, nieuwe pand. We spreken Sarah Bahari, HR & facility coördinator. 

"Dat dit allemaal kan op nog geen tien minuten rijden van huis, is fantastisch"

Als onafhankelijke vierde partij logistieke dienstverlener (4PL) biedt Caroz de meest geavanceerde control tower en TMS-software oplossingen. Wat dat precies inhoudt? Sarah legt uit: “Wij zijn de logistieke aanvulling van onze klanten. In principe komt het erop neer dat wij de gehele logistieke en vervoersstromen van onze klanten aansturen en coördineren vanuit onze kantoren in Venlo & Rotterdam. Wij nemen dat proces volledig uit handen van onze klanten en regelen alles van A tot Z. Dat gaat van klanten adviseren over de mogelijkheden, alle benodigde documenten gereedmaken tot aan het contact met de vervoerders. Vanuit ons kantoor in Hilversum bieden we ook een Transport Management Systeem (TMS) aan. Hierbij bouwen en implementeren wij een op maat gemaakte TMS voor onze klanten. Deze is geheel custom-made na de specificaties van onze klanten waarin de klant vervolgens zelf zijn logistiek en supply chain kan aansturen met de juiste tools in handen. Bij ons kun je dus aan de slag als control tower operator, maar ook als business development manager of business process engineer.”

Sfeer op werkvloer heel belangrijk
Op het hoofdkantoor in Venlo werken momenteel 35 medewerkers. “De laatste tijd houden we ons steeds meer bezig met de vraag: wie zijn we als werkgever voor hen? We vinden de sfeer op de werkvloer ontzettend belangrijk. Sinds we op deze nieuwe locatie werken, lunchen we bijvoorbeeld niet meer op onze werkplek. We nemen allemaal een uur pauze en dat uur spenderen we samen. Je werkt namelijk wel de hele dag samen maar verder dan gesprekken óver het werk, kom je vaak niet. Collega’s van andere afdelingen spreek je helemaal niet vaak. Dan is een uurtje samen pauze heel waardevol”, aldus Sarah. 

Sarah neemt ons mee naar de lounge. Het is een mooie ruimte, ingericht als restaurant met een aparte ‘chillarea’ inclusief PlayStation, biljarttafel en pingpongtafel. “Van deze ruimte wordt veel gebruik gemaakt. Even samen ontspannen en dan weer samen knallen.” Er verschijnt een glimlach op Sarahs gezicht: “Je hoort vaak: één team, één taak. Ik durf te zeggen dat dat hier wel echt het geval is.”

“Hierin proberen we ook alle medewerkers te stimuleren”, gaat Sarah verder. “Zit je ergens mee? Dan zijn wij er voor je. Heb je het gevoel dat je niet meer op je plek zit? Dan kijken we samen hoe we dit wellicht intern kunnen oplossen. We organiseren opleidingen, cursussen en kennissessies, waarbij collega’s hun kennis over een bepaald onderwerp kunnen delen met iedereen.”

Een dynamische wereld
Juist die ontwikkelingen van medewerkers bijhouden en stimuleren is wat Sarah het leukste vindt aan haar werk. “Voorheen werkte ik in de recruitmentbranche. Hier maakte ik eigenlijk maar een klein gedeelte van een hele ontwikkeling mee. Zodra iemand startte met werken, eindigde voor mij het traject. Ik was altijd al nieuwsgierig naar hoe het verder ging,” aldus Sarah. Als HR kun je bij veel bedrijven in verschillende sectoren terecht. Toch koos Sarah bewust voor de logistiek. “Tijdens mijn vorige baan mocht ik bij veel organisaties binnenkijken. Zo wist ik al snel wat ik wel of juist niet zocht. In de logistiek is geen dag hetzelfde en die dynamiek trekt zich door in alle facetten van het bedrijf. Ook als HR word je meegenomen in die sfeer en dat werkt fijn.”

Tien minuten van huis
Het werken in Greenport Venlo bevalt Sarah goed. “Ik heb een baan die helemaal bij mij past en dat bij een grote, wereldwijd opererende, logistieke speler. Dat dit allemaal kan op nog geen tien minuten rijden van mijn huis, is fantastisch.” Wat Sarah anderen zou aanraden? “Verbreed je horizon, praat met mensen en verdiep je in je omgeving. Er zijn tal van mogelijkheden hier in de buurt. Het verbaast me hoe weinig mensen dat weten. De logistiek wordt vaak geassocieerd met een heftruck in een magazijn. Maar er zijn zoveel andere bedrijven die actief zijn in de logistiek. Caroz is daar een goed voorbeeld van.”