Jouw omgeving groener maken

Doe mee!
'Groene Dorpsmantel'  is een regeling waarmee je met hulp van Landschap Horst aan de Maas en financiële ondersteuning van Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo bomen en struiken kunt aanplanten, maar ook het aanleggen van een poel met bloemrijke weiden behoort tot de mogelijkheden. Zo kun je je eigen erf, perceel en de buurtomgeving (dorpsmantel) vergroenen.

Sandra Loonen deed mee en vertelt er in de video meer over.

Waarom?
In het buitengebied van de gemeente Horst aan de Maas, rondom het gebied Greenport Venlo, vinden veel ruimtelijke ontwikkelingen plaats. Om deze ontwikkelingen te compenseren werken we aan het landschapsplan met als doel 400 ha natuur en landschap te maken of te verbeteren. Zo worden bestaande natuurgebieden uitgebreid en met elkaar verbonden. Daarnaast ontstaan er kansen op het gebied van klimaat, biodiversiteit en recreatie. 

Behalve de realisatie van het landschapsplan, hebben we samen met Stichting Landschap Horst aan de Maas ook de stimuleringsregeling ‘Groene Dorpsmantel’ opgesteld. Dit is een  extra aanvulling op de doelstelling van de 400 ha uit  het landschapsplan.

Voor wie?
Voor iedereen met een erf of perceel binnen de gemeente Horst aan de Maas in de directe omgeving van het werklandschap Greenport Venlo en de Groote Molenbeek tussen de Maasbreeseweg te Sevenum en de Kasteelse Bossen te Horst.

Waar?
Hiervoor zijn een aantal gebieden bepaald die door deze aanpak met elkaar verbonden kunnen worden. 

Heb jij plannen om je erf of perceel in één van deze gebieden te vergroenen? Kijk dan bij meer info. 

Meer info