Jouw omgeving groener maken

Doe mee!
'Groene Dorpsmantel'  is een regeling waarmee je met hulp van Landschap Horst aan de Maas en financiële ondersteuning van Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo bomen en struiken kunt aanplanten, maar ook het aanleggen van een poel met bloemrijke weiden behoort tot de mogelijkheden. Zo kun je je eigen erf, perceel en de buurtomgeving (dorpsmantel) vergroenen.

Voor wie?
Voor iedereen met een erf of perceel binnen de gemeente Horst aan de Maas in de directe omgeving van het werklandschap Greenport Venlo en de Groote Molenbeek tussen de Maasbreeseweg te Sevenum en de Kasteelse Bossen te Horst.

Waarom?
In het buitengebied van de gemeente Horst aan de Maas, rondom het gebied Greenport Venlo, vinden veel ruimtelijke ontwikkelingen plaats. Om deze ontwikkelingen te compenseren werkt Greenport Venlo aan het landschapsplan met als doelstelling de realisatie en versterking van 400 ha natuur en landschap met recreatiemogelijkheden. Zo worden bestaande natuurgebieden uitgebreid  en met elkaar verbonden. Daarnaast ontstaan er kansen op het gebied van klimaat, biodiversiteit en recreatie. 

Naast invulling geven aan de realisatie van het landschapsplan, heeft Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo samen met Stichting Landschap Horst aan de Maas de stimuleringsregeling ‘Groene Dorpsmantel’ opgesteld. Dit is een  extra aanvulling op de doelstelling van de 400 ha uit  het landschapsplan.

Meer info