Aggregaat en pompen naar Oekraïne

Deze week zijn het noodstroom aggregaat en 4 grote drinkwaterpompen uit het voormalige drinkwaterpompstation van WML in Parc Zaarderheiken in Venlo verwijderd en geschonken aan de bevolking van Oekraïne.

Het drinkwaterpompstation Californië in Parc Zaarderheiken is sinds begin 2023 niet meer in gebruik. Het gebouw en de inventaris zijn verkocht aan Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo. Met het stoppen van de drinkwaterproductie op deze locatie zijn de grondwaterpompen en het aggregaat overbodig geworden, maar zeer welkom in Oekraïne. Als gevolg van de oorlog met Rusland is de elektriciteitsvoorziening en de drinkwaterverzorging daar op veel plaatsen vernield.

Stichting De Leeuw Kyiv van de Nederlander Guido van Engelen zamelt onder andere aggregaten, en waterpompen in, brengt die naar Oekraïne en zorgt daar voor de installatie zodat bijvoorbeeld ziekenhuizen en verzorgingstehuizen weer van stroom en water voorzien kunnen worden.

Medewerkers van WML en de gemeente Venlo hebben het aggregaat en de pompen vakkundig gedemonteerd en vervolgens zijn ze door de firma Jozef Hermans Industrial Movers uit Venlo uit het gebouw gehaald en vervolgens opgehaald door stichting De Leeuw Kyiv voor transport naar Oekraïne.

Ook hulpgoederen doneren? Kijk op www.deleeuwkyiv.nl