Hessing Supervers realiseert nieuwe productielocatie op Trade Port Noord in Greenport Venlo

Zwaagdijk-Oost, 4 januari 2021 - Groente-, fruit- en maaltijdenspecialist Hessing Supervers heeft gekozen voor Trade Port Noord, één van de bedrijventerreinen in Greenport Venlo voor de bouw van haar nieuwe fabriek.

Nadat Hessing eerder al besloot om zich in de omgeving van Venlo te vestigen heeft het nu haar definitieve keuze gemaakt voor Trade Port Noord. De gekozen locatie maakt het voor Hessing Supervers mogelijk haar lange termijn Green Future strategie te realiseren. Een belangrijk element daarvan is het centraliseren van productielocaties en het direct lokaal verwerken van verse producten. Het bedrijf is hierdoor in staat om water-, grond-, maar ook middelengebruik zeer fors te reduceren en daarmee de bedrijfsvoering te verduurzamen.

Volgens Frank Hessing, Algemeen Directeur van Hessing Supervers, is regio Greenport Venlo een uniek ecosysteem dat voorziet in kennisontwikkeling, valorisatie en businessontwikkeling op de toekomstige thema’s in de land- en tuinbouw, waaronder gezonde en veilige voeding. “We focussen de komende jaren sterk op ketenintegratie en willen ons gaan ontwikkelen tot koploper in future farming, aldus Hessing. “Het is voor ons een groot voordeel om dichtbij kenniscentrum Brightlands Campus Greenport Venlo te zitten, waar we in de toekomst met wetenschappers en studenten samen willen werken op thema’s als gezonde voeding, duurzaamheid, circulariteit en future farming.”

Goed bereikbaar
Ook in logistiek opzicht biedt de nieuwe locatie volgens Hessing veel voordelen. “Logistiek is het plot een ‘triple A-locatie’: we zitten midden in een professionele logistieke omgeving en dicht bij een van de grootste tuinbouwproductiegebieden van Nederland, een combinatie die goed bij onze organisatie en onze Fabriek van de Toekomst past”, aldus Hessing. “De locatie is ook goed bereikbaar voor ons personeel met de fiets, auto en het Intercitystation Horst-Sevenum, waar het openbaar vervoer stopt. Daarbij zijn onze vrachtwagens binnen vijf minuten op de A67 en A73, waardoor we al onze klanten goed kunnen bedienen.  

Ruud van Heugten, directeur Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo: “Als regio Venlo-Venray zijn we onder andere bekend als logistieke hotspot. Maar naast een goede ligging en bereikbaarheid komen vooral voedselproductie en kennis en innovatie op het gebied van voeding, teelt en logistiek hier samen. We zijn daarom erg blij met de keuze van Hessing die de meerwaarde van ons gebied optimaal kan benutten en versterken.”

In het eerste kwartaal van 2021 wordt gestart met de bouwwerkzaamheden van de nieuwe productielocatie. De nieuwe fabriek zal naar verwachting twee jaar later operationeel zijn.