Hightechlogistiek centrum Shop Apotheke op Trade Port Noord

Toonaangevende, snel groeiende online apotheek bouwt verder aan de toekomst

Vandaag is officieel een start gemaakt met de bouw van het nieuwe, hightech
distributiecentrum en hoofdkantoor van SHOP APOTHEKE EUROPE binnen Greenport Venlo op Trade Port Noord. Hiermee zet SHOP APOTHEKE EUROPE een volgende stap in haar ambities om een van de leidende online apotheken van continentaal Europa te worden.

De verhuizing van het huidige kantoor en distributiecentrum op bedrijventerrein Trade Port West in Venlo naar de nieuwe faciliteit op het Horster deel van Trade Port Noord, op een steenworp afstand, is gepland voor de herfst van 2020. De nieuwe faciliteit is met 40.000 vierkante meter en 7.000 vierkante meter kantoorruimte meer dan twee keer zo groot en biedt de ruimte die nodig is voor de verdere ontwikkeling van SHOP APOTHEKE EUROPE. De faciliteit zal bestaan uit een state-of-the-art logistieke hub die aan te passen is aan het steeds sneller groeiende ordervolume van SHOP APOTHEKE EUROPE en waarmee ook steeds snellere bezorgprocessen kunnen worden gerealiseerd.

Vanwege deze verhuizing en de verwachte groei is SHOP APOTHEKE EUROPE actief op zoek naar nieuw personeel. Op dit moment worden er collega’s gezocht voor de klantenservice en de afdelingen financiën, farmacie, logistiek en ICT.

Het is het eerste gasloze, volledig elektrische distributiecentrum op het bedrijventerrein Trade Port Noord. De energie die nodig is voor de bedrijfsvoering wordt op duurzame wijze opgewekt. Duurzaamheid van het gebouw vertaalt zich ook in duurzaam opgewekte energie door middel van zonnepanelen op het gehele dak.

Het doel is om binnen enkele jaren inhet nieuwe logistieke centrum het verzendvolume tevergroten van 8,5 miljoen naar 35 miljoen pakketten per jaar. Deze verwachte snelle groei is mede gebaseerd op de verwachte introductie van het elektronische recept in Duitsland; SHOP APOTHEKE EUROPE is een full-service apotheek en levert in Duitsland ook medicijnen op recept.’Het doel is om sneller te groeien dan de concurrenten in de markten waar we ze actief zijn, zeker in Duitsland, Frankrijk en de Benelux. Binnen enkele jaren zou het nieuwe logistieke centrum het verzendvolume kunnen vergroten van 8,5 miljoen naar 35 miljoen pakketten per jaar. Deze verwachte snelle groei is mede gebaseerd op de verwachte introductie van het elektronische recept in Duitsland; SHOP APOTHEKE EUROPE is een full-service apotheek en levert in Duitsland ook medicijnen op recept. Ze streven er naar dat hetbestel- en leverproces gemakkelijker wordten individueel advies voor patiënten wordt uitgebreid’.

Over SHOP APOTHEKE EUROPE

SHOP APOTHEKE EUROPE is de toonaangevende online apotheek van continentaal Europa en is actief in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, België, Italië, Spanje, Nederland en Zwitserland.

SHOP APOTHEKE EUROPE levert een breed assortiment van meer dan 100.000 unieke producten aan meer dan 3,8 miljoen actieve klanten, snel en tegen aantrekkelijke prijzen. Daarnaast biedt SHOP APOTHEKE EUROPE uitgebreide farmaceutische consultancydiensten.

In 2018 had het in Venlo gevestigde SHOP APOTHEKE EUROPE een omzet van 539 miljoen euro en er werken meer dan 800 mensen. Sinds oktober 2016 is het bedrijf genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange en sinds 24 september 2018 aan de SDAX.