'Kunstige' dieren aan de Zeesweg in Sevenum

Een origineel idee van buurtbewoonsters Karin en Manon toen ze zochten naar een initiatief dat zou passen binnen het leefbaarheidsfonds van het Windpark Greenport Venlo. In samenwerking met Coöperatie Samenstroom en kunstenaar Erik van der Hulst van Creastaal, werden de ontwerpen voor een uil, een cirkel met vleermuizen en een ooievaarsnest gemaakt. 

Als Ontwikkelbedrijf zorgden we met Heijmans dat ze geplaatst werden in de groenzone aan de Zeesweg. Toen deze foto's werden gemaakt waren ze net geplaatst. Inmiddels is de grond aangevuld en het ooievaarsnet nog 'aangekleed'.𝗪𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗿𝗼𝘂𝘁𝗲 𝗞𝘂𝗻𝘀𝘁𝗶𝗴 𝗢𝗺𝗺𝗲𝘁𝗷𝗲
Helaas werkt het weer nog niet mee, maar straks kunnen wandelaars heerlijk door deze groenstrook struinen en ook genieten van deze kunst. Precies zoals Karin en Manon het bedacht hadden. Ook maken de kunstwerken deel uit van de wandelroute Kunstig Ommetje, een wandelroute langs kunstobjecten in Sevenum.

𝗟𝗲𝗲𝗳𝗯𝗮𝗮𝗿𝗵𝗲𝗶𝗱𝘀𝗳𝗼𝗻𝗱𝘀
Het leefbaarheidsfonds was een van de voorwaarden voor de bouw van het Windpark Greenport. Afgesproken werd dat een deel van de investering in het park beschikbaar kwam voor de omgeving. Bewoners mochten projecten aandragen om de leefbaarheid in hun buurt te verbeteren.