LIOF partner van Sino Europe Partnership

Venlo - vrijdag 20 september tekenden China Investment Promotion Agency (CIPA), Cabooter Group en LIOF de intentieovereenkomst ‘Sino Europe Partnership’. Met dit partnership wordt de unieke positie van Logistiek Limburg verder uitgebouwd.

De provincie Limburg is een sterke logistieke regio in Europa. Op dit moment wordt gewerkt aan de realisatie van een nieuwe inland rail terminal in Venlo. Om de mogelijkheden die deze combinatie biedt verder onder de aandacht te brengen in China, wordt een samenwerking gestart met de Chinese overheidsorganisatie CIPA door de Cabooter Group en LIOF.

Sino-Europe Logistics Park Venlo Region

Onder de naam Sino-Europe Logistics Park Venlo Region wordt de gehele regio gepromoot als dé plaats voor Chinese bedrijven om de Europese markt te bedienen en omgekeerd om vanuit deze regio goederen bestemd voor de Chinese markt te verzamelen en te verschepen. Deze samenwerking staat ook open voor andere partijen die een belang hebben bij de sterkere handelsbetrekking tussen Limburg en China.

Chinese hub in Venlo

Naast de Cabooter Group en LIOF waren ook vertegenwoordigers van de Chinese ambassade en een Chinese delegatie vanuit China, onder leiding van de Director General van CIPA, aanwezig. Alle partijen kijken vol vertrouwen en enthousiasme uit naar de samenwerking en de toekomst van de Chinese hub in Venlo.

Er is een speciale website ontwikkeld om de unieke logistieke positie van Limburg te onderstrepen:https://sino-europe-logistics.com/#