Welkom VDL Parree

We zijn blij met de keuze van VDL Parree, de specialist in kunststofspuitgietwerk uit Sevenum, om zich te vestigen op ons  Klaver 5 in Trade Port Noord. 

Naast logistieke en agrifoodbedrijven is er namelijk ook ruimte voor hoogwaardige maakbedrijven in Greenport Venlo. Net als het merendeel van de bedrijven op Trade Port Noord is VDL Parree afkomstig uit de regio en vanwege groei op zoek naar uitbreidingsruimte.  
Met de vestiging op een kavel van 3,4 hectare op Horster grondgebied, wordt het bedrijf de directe buurman van Hessing Supervers en Geodis.

Ruud van Heugten, directeur Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo: “We zijn blij dat we ook dit mooie maakbedrijf met zijn vele vakmensen kunnen faciliteren met de ruimte die het nodig heeft om te toekomst in te gaan. En dat het daarmee, net als vele andere bedrijven in Greenport Venlo, voor de regio behouden blijft”. 

Pieter Melisse, directeur VDL Parree: “Ons moederbedrijf VDL Groep blijft ook de komende jaren volop investeren in Limburg. De aankoop van het kavel en de nieuwbouw voor VDL Parree op Greenport Venlo is daar een mooi voorbeeld van. Om de groei van VDL Parree te faciliteren, zijn we genoodzaakt om te verhuizen. De huidige locatie van ons bedrijf aan de Spoorstraat in Sevenum biedt hiervoor onvoldoende mogelijkheden. Daarom zijn we blij dat we in de gemeente een nieuwe locatie hebben gevonden waar we een volledig nieuwe, ruime én duurzame fabriek kunnen bouwen die voldoet aan alle moderne eisen en wensen en die tevens mogelijkheden biedt voor verdere uitbreiding in de toekomst.” 

Rudy Tegels, wethouder gemeente Horst aan de Maas: “De gemeente Horst aan de Maas is trots op de vele lokale bedrijven. Het is dan ook prachtig als je een mooi Sevenums maakbedrijf zoals VDL Parree in de eigen gemeente en, in dit geval zelfs het eigen dorp, kunt laten doorgroeien. Goed voor het bedrijf, de regio en zeker voor de vele lokale werknemers van VDL Parree.” 

VDL Parree
VDL Parree is onderdeel van VDL Groep en momenteel gevestigd aan de Spoorstraat in Sevenum. De kunststofgieterij produceert en assembleert halffabricaten en eindproducten. VDL Parree is een belangrijke toeleverancier voor de automobiel- en truckindustrie. Daarnaast wordt een breed scala aan kunststofonderdelen geproduceerd voor fabrikanten in de medische industrie, machinebouw en kinderveiligheidsproducten. Het van oorsprong Horster bedrijf is in 1948 begonnen als fabrikant van metalen munten, knopen en emblemen voor uniformen.  In 1955 is de start gemaakt met wat nu de kernactiviteit is van VDL Parree, kunststofspuitgieten.