Vereijken Kwekerijen breidt uit

Vereijken Kwekerijen heeft 65 hectaren grond heeft aangekocht in glastuinbouwgebied Californië in Horst aan de Maas. Het betreft een verdere verankering van deze trostomatenkweker in de gemeente. Naast een kwekerij in Horst, heeft Vereijken al een sterk netwerk van partners in de regio zoals ZON fruit & vegetables. 

Derde generatie Vereijken 
De familie Vereijken heeft meer dan 60 jaar ervaring. Inmiddels is de tweede en derde generatie aan zet binnen Vereijken Kwekerijen. Op meer dan 60 hectare, verdeeld over 7 teeltvestigingen in Noord-Brabant, Limburg en het Westland, worden er Tasty Tom trostomaten gekweekt. Tevens heeft Vereijken Kwekerijen eigen verpakkingsvestigingen waar de tomaten verpakt en klaargemaakt worden voor de klanten. 

Glastuinbouw en groeninpassing 
Het aangekochte perceel op glastuinbouwgebied Californië heeft een bestemming voor 51 hectaren agro- en glastuinbouwactiviteiten en het mogelijk huisvesten van medewerkers, Er wordt in eerste instantie een bouwvergunning aangevraagd voor de realisatie van tuinbouwkassen. In het voorjaar van 2025 wil men starten met de 1e bouwfase van de kwekerij aan de Sint Jorisweg. Van de 65 hectaren worden 14 hectaren ingezet voor een groene inpassing in de bestaande natuurstructuur. Er komt rondom het perceel een brede groene zone met dwarsverbanden aan het perceel, waarbij veel aandacht is voor de diverse flora en fauna.

vorig bericht volgend bericht