Open dag 14 april 2019 van 12.00 -16.00 uur

 

Weet jij wat er allemaal gebeurt in Greenport Venlo, een 5.400 hectare groot gebied? En wat het de regio, dus ook jou als inwoner, oplevert?

Maak op zondag 14 april kennis met Greenport Venlo. Een unieke kans om meer te weten te komen over dit bijzondere gebied!

“Op 14 april 2019 is er zowel binnen als buiten veel te zien en te beleven. Je kunt aan alle activiteiten gratis deelnemen.”

Vleermuizen toren                                                                                                                                        

Op de fiets

Als Ontwikkelbedrijf doen we veel meer dan alleen bedrijventerreinen aanleggen. Voor elke hectare bedrijventerrein leggen we een hectare groen aan of maken we bestaande natuur mooier. De 13 km lange fietsroute leidt je onder andere over het ecoduct, langs de vleermuistoren, de 200 jaar oude linde die is verplaatst en door Parc Zaarderheiken. Op de Brightlands Campus Greenport Venlo fiets je langs de bedrijven en instellingen die zich hier al vestigden en zie je ook enkele proefvelden.

Stop bij de Innovatoren en maak een keuze uit het programma in en rond dit markante gebouw. Daarna vervolg je de route.

 

Vanaf 11 april kun je hier de fietsroute en een korte toelichting op de interessante haltes in de route downloaden. De route is op 14 april in het gebied ook met gele pijlen gemarkeerd.

Bekijk Greenport Venlo op grote hoogte

Met de lift naar de 16e verdieping van de Innovatoren waar je met helder weer vrijwel het hele gebied overziet. Maar ook de kerktorens van de omliggende dorpen, de achtbanen van Toverland, de Clauscentrale in Maasbracht en de mengsilo’s in Wanssum.

 

Presentaties over: 

Hoe duurzaamheid, bedrijventerreinen, natuurontwikkeling en een campus een plek krijgen in de gebiedsontwikkeling Greenport Venlo en wat dit voor de regio betekent.
Door: Ruud van Heugten, directeur Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo
Neem al eens een kijkje op deze website.

Brightlands Campus Greenport Venlo. De campus waar gezonde en veilige voeding, future farming en bio-circular economy centraal staan. Door: Saskia Goetgeluk, CEO

Locatie: Innovatoren, St. Jansweg 15 in Venlo     

Gebied Brightlands Zips

Campus 2 

Brightbox

In 2050 is er 70% meer voedsel nodig dan nu, zo voorspellen onderzoekers. 80 Procent van de geschikte grond voor land- en tuinbouw is al in gebruik. Er zijn dus nieuwe, efficiënte productiemethoden nodig. Zoals daglichtloze meerlagenteelt. Hiermee kun je produceren daar waar de mens is. Waar ook ter wereld, in welk klimaat dan ook. In de Brightbox zie je hoe dit werkt.

 

 

 

 

Locatie: Innovatoren, St. Jansweg 15 in Venlo 

 

 

 

Geniet van Q Food

Ervaar tijdens de open dag de gezonde, innovatieve, duurzame en lokale gerechten van ons Q Food restaurant. Met onder andere:
Huisgemaakte ijsthee van Q Food met kruiden uit eigen kas
- C
res van zonnebloem
- Cres van chilli
- Greenporthoning van onze eigen bijen
Broodjes hamburger maar dan anders!

Onze blendedburger is opgebouwd uit 50% Iers rundvlees en 50% oesterzwam. Op deze manier proberen we het vleesgebruik te reduceren wat weer ten goede komt van de CO2 uitstoot.
De zeewierburger is verrijkt met 15% zeewier. Deze is sappiger, maakvoller en bevat 40–50% minder zout.
Beide burgers serveren we op heerlijke bieten- en wortelbroodjes met sla uit eigen kas!

 

Blended burger

Nunner 2 mpoulussen

Bezoek aan Nunner Logistics

Onze economie groeit, we besteden meer en ook het aantal Nederlanders dat online aankopen doet blijft groeien. Waar komen al die spullen vandaan en hoe komen ze bij de consument? 
Vanaf de Innovatoren vertrekt de bus voor een bezoek aan Nunner Logistics op Trade Port Noord. Na de rondleiding in het bedrijf brengt de bus je weer terug naar de Innovatoren.

Vertrektijden:
12.30 uur
13.45 uur
15.15 uur

Op 14 april zijn vanaf 11.45 uur gratis kaartjes in de hal van Innovatoren op te halen. 

Locatie: De bus vertrekt vanaf de parkeerplaats bij de Innovatoren, St. Jansweg 15 in Venlo

 

Bustour door het gebied

Laat je informeren over de bedrijven, natuur en duurzaamheidsmaatregelen zoals het grootste zonnedak van Nederland, windmolens, geothermie en bedrijven die gasloos bouwen.

Vertrektijden:
12.15 uur
13.15 uur
14.15 uur
15.15 uur

Op 14 april kun je vanaf 11.45 uur in de hal van de Innovatoren gratis kaartjes ophalen voor de busritten die 45 minuten duren.

Locatie: Bus vertrekt vanaf de parkeerplaats bij de Innovatoren,
St. Jansweg 15 in Venlo 

 

Brightlands 220418-008

Bouw labourhouse 3

Labour Hotel Greenport

Om onze economie draaiende te houden hebben we arbeidsmigranten hard nodig. Ze werken in sectoren waarvoor weinig Nederlandse arbeidskrachten zijn te vinden, zoals tuinbouw, maakindustrie en logistiek. Zonder arbeidsmigranten zouden bedrijven hun productieprocessen moeten inperken of verplaatsen naar het buitenland. Gevolg: ook werknemers uit de regio verliezen dan hun baan.

Goede huisvesting is ook voor arbeidsmigranten erg belangrijk. De eerste huisvestingslocatie voor arbeidsmigranten in Greenport Venlo, Labour Hotel Greenport, opent op 14 april de deuren voor het publiek. Het Labour Hotel is dan bijna klaar. Bezoekers kunnen onder andere het terrein, de publieke ruimten en de appartementen bekijken.

Het Labour Hotel Greenport bezoekt u op eigen gelegenheid.

Locatie: Erik de Rodeweg 5, Sevenum