Greenport Venlo

Ruimte voor duurzaamheid

duurzaamheid in Greenport

Ruimte voor duurzaamheid door de ogen van

Ruud van Heugten

Ruud van Heugten

Ik vind het belangrijk om maximaal in te zetten op duurzaamheid in Greenport Venlo omdat we daarmee bedrijven en werknemers gezonde en prettige werklocaties kunnen aanbieden i...

Lees verder »
Peter Pasmans

Peter Pasmans

Peter Pasmans is voorzitter van Samenstroom, een initiatief van en voor inwoners uit Belfeld, Steyl, Tegelen, Venlo, Blerick, Arcen, Lomm en Velden. Peter: “Wij zijn maatschap...

Lees verder »

Ruimte voor
duurzaamheidsoplossingen

In Greenport Venlo vinden bedrijven en werknemers gezonde en prettige werklocaties. Daarnaast draagt de fraaie, groene inrichting van de omgeving bij aan een hogere vastgoedwaarde.

Behalve 400 hectare bedrijventerrein, maken we ook 400 hectare nieuwe natuur en landschap. Met groen, water en zonne- en windenergie als bouwstenen zetten we in op duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatadaptatie, gezondheid en recreatiemogelijkheden. Hoe we dit doen? Je leest het hieronder.

Ruimte voor
een groene omgeving

Waar op bestaande bedrijventerreinen vaak staal, steen, asfalt en beton de boventoon voeren, kenmerkt Greenport Venlo zich juist als een groene oase. Het vele groen zorgt niet alleen voor een betere landschappelijke inpassing, maar is ook de habitat voor flora en fauna. De vele honderden bomen die we planten zorgen bovendien voor een beter werkklimaat.

bekijk op plattegrond

Ruimte voor
een veilige omgeving

Wat is er fijner en duurzamer dan met de fiets naar het werk gaan en de auto thuislaten? Voor werknemers in de omgeving maakten we een fietsroutenetwerk over het bedrijventerrein waarop elk bedrijf is aangesloten zodat iedereen veilig op zijn bestemming aankomt.