Greenport Venlo

Ruimte voor duurzaamheid

duurzaamheid in Greenport

Ruimte voor
duurzaamheidsoplossingen

In Greenport Venlo vinden bedrijven en werknemers gezonde, prettige en zeer duurzame werklandschappen. 
Zo eindigde bedrijventerrein Trade Port Noord op de vierde plek in de lijst met bedrijventerreinen die hun energieverbruik zo veel mogelijk beperken. In het onderzoek (gegevens 2021) werd bekeken of Nederlandse bedrijventerreinen voldoen aan de klimaatdoelen uit het verdrag van Parijs. Van de 3.217 onderzochte bedrijventerreinen, voldoen er 522 aan de Paris Proof norm.

Behalve 400 hectare werklandschap, maken we ook 400 hectare nieuwe natuur en landschap. Met groen, water en zonne- en windenergie als bouwstenen zetten we in op duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatadaptatie, gezondheid en recreatiemogelijkheden. Daarnaast draagt de fraaie, groene inrichting van de omgeving bij aan een hogere vastgoedwaarde.

Hoe we dit doen? Je ziet en leest het hieronder.

Ruimte voor
een groene omgeving

Waar op bestaande bedrijventerreinen vaak staal, steen, asfalt en beton de boventoon voeren, kenmerken de werklandschappen in Greenport Venlo zich juist als groene oases. Het vele groen zorgt niet alleen voor een betere landschappelijke inpassing, maar is ook de habitat voor flora en fauna. De vele honderden bomen die we planten zorgen bovendien voor een beter werkklimaat.

bekijk op plattegrond

Ruimte voor duurzaamheid door de ogen van

Ruud van Heugten

Ruud van Heugten

Directeur van 2016 t/m 2023 Ik vond het belangrijk om maximaal in te zetten op duurzaamheid in Greenport Venlo, omdat we daarmee bedrijven en werknemers gezonde en prettige we...

Lees verder »
Peter Pasmans

Peter Pasmans

Peter Pasmans is voorzitter van Samenstroom, een initiatief van en voor inwoners uit Belfeld, Steyl, Tegelen, Venlo, Blerick, Arcen, Lomm en Velden. Peter: “Wij zijn maatschap...

Lees verder »

Ruimte voor
een veilige omgeving

Wat is er fijner en duurzamer dan met de fiets naar het werk gaan en de auto thuislaten? Voor werknemers in de omgeving maakten we een fietsroutenetwerk over het bedrijventerrein waarop elk bedrijf is aangesloten zodat iedereen veilig op zijn bestemming aankomt.