Greenport Venlo

Ruimte voor leren & innoveren

leren & innoveren in Greenport

Leren en innoveren
bij Brightlands

Waar in 2012 de Floriade plaatsvond, groeit sinds 2017 in een rap tempo de Brightlands Campus Greenport Venlo. Hier werken nu ondernemers, wetenschappers en studenten samen aan onderzoek naar gezonde en veilige voeding, future farming en bio-circulaire economie. Met meer inzicht in de impact van voeding op gezondheid en de beleving van voeding.

Met nieuwe manieren van kweken en telen voor een hogere voedingswaarde en opbrengst. Met duurzame productiemethoden richting een circulaire economie. Zo maken ze gezonde en veilige voeding voor iedereen bereikbaar. Meer informatie hierover vind je hieronder.

Ruimte voor
werk én innovatie

Brightlands Campus Greenport Venlo helpt iedereen in de agrifood sector graag verder: mkb-ondernemers die willen groeien door middel van innovatie, onderzoekers op zoek naar bedrijven met wie je samen kan werken, docenten of studenten op zoek naar business cases, politici nieuwsgierig naar de praktijk, werknemers van een multinational die innovatief onderzoek wil sponsoren of starters met een goed idee. Dat kan op Brightlands Campus Greenport Venlo zijn, maar ook in de directe omgeving van de Campus  bevinden zich verschillende bedrijventerreinen. Bedrijven die zich hier vestigen kunnen voor eigen bedrijfsontwikkelingen volop gebruik maken van de expertise die op deze campus aanwezig is. Zo komen we samen verder!

bekijk op plattegrond

Ruimte voor leren & innoveren door de ogen van

Jara van den Bogaerde

Jara van den Bogaerde

Wanneer je je tanden zet in een lekkere sappige tomaat, krijg je naast een flinke dosis vitamines ook lycopeen binnen, een natuurlijk pigment waar de vrucht zijn rode kleur aa...

Lees verder »
Jens van Weel

Jens van Weel

Jens van Weel, medeoprichter van Sudryso, is blij met hun plek op de campus: “Hier kunnen we samen met onze klanten producten gaan ontwikkelen. Als jong bedrijf kunnen we ook ...

Lees verder »