Greenport Venlo

Ruimte voor leren & innoveren

leren & innoveren in Greenport

Leren en innoveren

Brightlands

Waar in 2012 de Floriade plaatsvond, groeit sinds 2017 in een rap tempo de Brightlands Campus Greenport Venlo. Hier werken nu ondernemers, wetenschappers en studenten samen aan onderzoek naar gezonde en duurzame voeding, future farming en bio-circulaire economie. Met meer inzicht in de impact van voeding op gezondheid en de beleving van voeding.

Met nieuwe manieren van kweken en telen voor een hogere voedingswaarde en opbrengst. Met duurzame productiemethoden richting een circulaire economie. Zo maken ze gezonde en veilige voeding voor iedereen bereikbaar. 

Supply Chain Valley

Samenwerking is het devies binnen Supply Chain Valley. Ze geloven erin dat bepaalde onderwerpen beter gezamenlijk aangepakt kunnen worden dan alleen. Denk hierbij aan onderwerpen zoals duurzaamheid, de arbeidsmarkt, energietransitie, digitalisering, innovatie, regio branding, infrastructuur, bereikbaarheid en mobiliteit. Door deze gezamenlijk aan te pakken wordt waarde toegevoegd voor alle aangesloten bedrijven, wordt kennis vergroot, de positie van alle betrokkenen versterkt en wordt de leefomgeving verbeterd.

Dit wordt bereikt door als bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheid en omgeving gezamenlijk aan projecten te werken. Maar ook door middel van trainingen, workshops, webinars, bijeenkomsten en uitwisselingen. Iedere relevante organisatie op het gebied van supply chain management, logistiek en mobiliteit werkt samen in Supply Chain Valley, waar ruimte is voor eigen activiteiten binnen een gezonde infrastructuur.

Ruimte voor
werk én innovatie

Voor mkb-ondernemers die willen groeien door middel van innovatie, onderzoekers op zoek naar bedrijven met wie je samen kan werken, docenten of studenten op zoek naar business cases, politici nieuwsgierig naar de praktijk, werknemers van een multinational die innovatief onderzoek wil sponsoren of starters met een goed idee. Voldoende mogelijkheden bij Brightlands Campus Greenport Venlo en Supply Chain Valley. Maar in de directe omgeving van de Campus bevinden zich ook verschillende bedrijventerreinen. Bedrijven die zich hier vestigen kunnen voor eigen bedrijfsontwikkelingen volop gebruik maken van de expertise die in de regio Greenport Venlo aanwezig is. Zo komen we samen verder!

bekijk op plattegrond

Ruimte voor leren & innoveren door de ogen van

Jara van den Bogaerde

Jara van den Bogaerde

Wanneer je je tanden zet in een lekkere sappige tomaat, krijg je naast een flinke dosis vitamines ook lycopeen binnen, een natuurlijk pigment waar de vrucht zijn rode kleur aa...

Lees verder »
Jens van Weel

Jens van Weel

Jens van Weel, medeoprichter van Sudryso, is blij met hun plek op de campus: “Hier kunnen we samen met onze klanten producten gaan ontwikkelen. Als jong bedrijf kunnen we ook ...

Lees verder »