Recreanten

Fietsen, wandelen, mountainbiken, paardrijden of genieten van de omgeving. In Greenport Venlo, gelegen tussen Venlo en Horst, wordt 400 hectare natuur (opnieuw) aangelegd. Die natuur ervaar je als je van station Horst/Sevenum over de Greenport Bikeway richting Venlo fiets, een rustige omgeving met veel groen en water. Daarnaast wordt de komende jaren Parc Zaarderheiken door Stichting Heyerhoven verder ontwikkeld tot natuur- en recreatiegebied.

RiaVerdijk20200612_1724091.jpg

Ria: 'Ik geniet hier van de natuur'

Samen met een vriendin rijdt Ria Verdijk regelmatig met haar scootmobiel door Greenport Venlo en geniet ze van de waterpartijen en het groen. “Als oudere vind ik het heerlijk om hier te zijn. Ik geniet enorm van de rust.”
Ria rijdt via de nieuw aangelegde Greenport Bike Way. “Eenmaal in het gebied kun je stoppen waar je wil. Dat is met de scootmobiel wel zo handig. Meestal zitten we op de bankjes of gaan we op een muurtje zitten. Natuurlijk wel op een plek waarbij we mooi uitzicht hebben op het water of op het bos.”
Ria vertelt dat ze niet de enige is die voor de natuur naar het gebied trekt. “Het is er druk met mensen die een rondje gaan fietsen of een wandeling maken. We komen veel mensen tegen. In de zomer zien we zelfs mensen lekker zonnen tussen de bomen en wordt er door kinderen volop gespeeld. Voor ons is het gewoon écht een fijne plek om samen te zijn."